mr. Hanneke Casotti

Ik ben afgestudeerd in Nederlands Recht aan de Universiteit Utrecht. De jaren daarna werkte ik bij Achmea Verzekeringen in verschillende leuke functies. Hoewel ik met veel plezier bij dit grote bedrijf heb gewerkt miste ik iets. Dit iets bleek het directe contact met klanten te zijn. In de zoektocht die volgde heb ik ontdekt dat de rode draad in mijn leven mijn interesse in mensen is en daarbij hun kracht om tot een oplossing te komen. Ik besloot om een mediation opleiding te volgen en al heel snel was ik als een vis in het water in de wereld van de conflictoplossing.

Als eerste specialisatie heb ik gekozen voor familiemediation omdat juist hier de impact van een of meer conflicten groot is. Er is denk ik geen mens in de wereld die niet of zelf of in de nabije omgeving de gevolgen heeft gezien van familie conflicten waar geen oplossing voor werd gevonden. We kennen allemaal wel de zogenoemde vechtscheiding waarbij er geen winnaars zijn en alleen maar verliezers. Als je zelf in een conflict zit is het moeilijk om de juiste weg te vinden om eruit te komen. Dat is waar ik jou als mediator bij kan helpen.

Mensen weer in beweging krijgen om samen in gesprek te gaan geeft mij veel voldoening. Voor niemand is het fijn om in een conflict te blijven. De gevolgen van een blijvende onenigheid zijn vaak naar en langdurig.

Ik geloof in de kracht van mensen. Ik heb al zo vaak gezien dat een op het oog uitzichtloze situatie toch tot een goed einde kwam. Ik ben daarin een begeleider geweest waarbij de echte kracht vanuit de mensen zelf kwam. Dit blijft iedere keer mooi om mee te maken.

Mijn aanpak

Een mediationtraject begin ik altijd met een gratis intakegesprek. Het allerbelangrijkste is dat jullie vertrouwen in mij hebben na deze eerste ontmoeting. In dit gesprek bespreken we verder het doel, de verwachtingen en de belangrijkste dingen die bij mediation horen. Bij overeenstemming starten we met een serie gesprekken van 2 uur. De duur van het traject hangt af van wat jullie willen bespreken en wat jullie willen bereiken.

Mijn klanten voelen zich op hun gemak bij mij. Ze weten dat ze vrijuit kunnen praten en van gedachten kunnen wisselen zonder dat hier direct een afspraak aan vast zit. Ik praat in duidelijke taal en ik vermijd wollige woorden. Moeilijke zaken maak ik makkelijk door precies uit te leggen wat ze betekenen in de praktijk.

Als mijn klanten dat prettig vinden maak ik een groepsapp waarin mijn klanten en ik deelnemer zijn. Op deze manier kan er ook buiten de gesprekken informatie worden uitgewisseld of een vraag worden gesteld.

Mijn juridische kennis komt goed van pas als we de afspraken in een document gaan vastleggen en als er zoals in het geval van een scheiding een convenant en ouderschapsplan moet worden opgesteld.

Succes

Jullie succes is mijn succes. Ik ben niet eerder tevreden dan dat voor jullie alles duidelijk is en als er geen losse eindjes meer zijn. Om dat te bereiken sta ik altijd voor jullie klaar.