Scheidingsspecialist

Waar ga ik wonen?
Hoe gaan we het doen met de kinderen?
Hoe zit het financieel?

Deze en veel andere vragen komen op je af als je hebt besloten om te gaan scheiden. Het is logisch dat je niet weet wat je als eerste moet aanpakken en hoe je het allemaal moet doen. Al deze zaken onder 1 dak regelen geeft rust.

Als scheidingsspecialist en familiemediator begeleid ik jullie in een traject op maat.

Samen bespreken we wat jullie wensen en idee├źn zijn. Jullie wensen zijn het uitgangspunt van het traject, zodat jullie duurzame afspraken kunnen maken voor de toekomst.

De kinderen

Als er kinderen bij de scheiding zijn betrokken, krijgen zij tijdens ons traject bijzondere aandacht. Kinderen kunnen beter met een scheiding omgaan als de communicatie tussen de ouders goed is. Het is hun belang dat ze gehoord en betrokken worden bij de beslissingen die er over ze wordt genomen. Het is, op jullie verzoek, altijd mogelijk om een kindgesprek te hebben. Dan praat ik met jullie kind of kinderen over wat er voor hun belangrijk is.

Convenant en ouderschapsplan

Hoewel het niet altijd verplicht is om een echtscheidingsconvenant op te stellen is dit wel aan te raden. Vaak vragen instanties zoals een hypotheekverstrekker, een pensioenfonds of andere geldverstrekker naar een convenant. Ik stel dit convenant samen met jullie op zodat al jullie afspraken duidelijk zijn.

Het maken van een ouderschapsplan is verplicht als jullie samen minderjarige kinderen hebben. De kinderen kunnen, afhankelijk van de leeftijd, betrokken worden bij de afspraken die jullie in het plan opnemen. Ik help jullie met het maken van dit plan.